Het speciale paviljoen dat op het Chassépark verschijnt tijdens BredaPhoto 2018.
Het speciale paviljoen dat op het Chassépark verschijnt tijdens BredaPhoto 2018. Foto: MVRDV

‘Is belasting dak parkeergarage Chassé voldoende gecheckt’

Door: Wijnand Nijs Politiek

BREDA - Is het dak van Chasséparking wel bestand tegen de belasting van ‘The Infinity Path’, de bijzondere expositie-installatie van BredaPhoto. Dat wil de fractie van Breda’97 horen van het college.

“Niet dat we elkaar straks aan staan te kijken als het dak toch weer lekt”, geeft raadslid Peter Vissers aan. Hij onderstreept overigens het belang van het festival en de uitstraling naar buiten. “Dat is fantastisch, maar je wilt niet in het nieuws komen met een nieuwe lekkage.”

Volgens Vissers zijn de afgelopen jaren geregeld aanvragen voor evenementen op die plek geweigerd. “Juist vanwege de belasting van het dak”, stelt hij.  “Daarom willen we van het college horen dat het kan.”

Op Chassé Promenade bouwt Dutch Steigers uit Amsterdam op dit moment de gigantische constructie, die de blikvanger moet worden van fotofestival BredaPhoto. Het gaat Vissers niet om de installatie zelf. Daarvan is hem duidelijk dat die voldoende stevig is en dat die wordt gecheckt op veilig gebruik.

Chasséparking bleek na de oplevering te lekken. Pas na jaren werd dat lek vorig jaar voor veel geld gerepareerd. De kosten van deze reparatie bleken niet meer te verhalen op de bouwer.

Vissers wil daarom weten of er er beschermende maatregelen getroffen zijn om er voor te zorgen dat de parkeergarage niet opnieuw gaat lekken en of  er met de organisatoren afspraken gemaakt over de verantwoordelijkheden en aansprakelijkheid in het geval deze constructie alsnog tot schade gaat leiden.

BredaPhoto begint aanstaande woensdag.