Afbeelding
Foto: Wijnand Nijs
fotoalbum

BredaPhoto neemt binnenstad steeds meer over

Door: Mura Kuijpers Cultuur

BREDA - Her en der duiken op steeds meer locaties in Breda grote borden op. Hoewel het pas 5 september zo ver is, hebben veel van de foto’s die tijdens BredaPhoto te zien zijn hun plekje al gevonden.

'To Infinity And Beyond' is het thema van de aankomende editie van de tweejaarlijks terugkerende fototentoonstelling. Ook het bijbehorende Infinity Path op het plein achter het Chassé Theater neemt steeds duidelijkere vormen aan. Na de opbouw van de steigers ligt nu ook het hout erop en is veel van de witte folie die het pad vormgeeft ook aangebracht.

In dat openluchtmuseum worden vervolgens de werken van kunstenaars gehangen. Het enorme bouwwerk werd ontworpen door MVRDV, een bureau uit Rotterdam, bekend door hun ontwerp van De Markthal in Rotterdam. Bezoekers moeten tijdens BredaPhoto in, op en langs het pad kunnen lopen terwijl zij de fototentoonstelling bekijken.

BredaPhoto vindt plaats van 5 september tot en met 21 oktober. In totaal zijn er vijftien locaties over de stad waar bezoekers foto's kunnen gaan bewonderen. "Ongeveer de helft daarvan is gratis te bezoeken. Zo ook de tentoonstelling achter het Chassé Theater”, aldus Robben eerder.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding