Het vak met NAC-supporters in De Kuip.
Het vak met NAC-supporters in De Kuip. Foto: Thijs Kroezen

Geen nieuwe stunt NAC in doelpuntrijke wedstrijd in Kuip

Door: Thijs Kroezen Sport

ROTTERDAM - NAC heeft in Rotterdam niet opnieuw kunnen stunten tegen Feyenoord. Verdedigend was het matig en daar profiteerde vooral routinier Robin van Persie van. Na negentig minuten voetbal was het 4-2.

800 meegereisde NAC-supporters zagen dat Feyenoord het initiatief nam in De Kuip. Vooral de combinaties tussen Steven Berghuis en Robin van Persie leverde veel gevaar op voor de Rotterdammers. Niet verrassend ook dus dat dit duo zorgde voor de openingstreffer. Na een snel genomen vrije trap stond NAC nog te slapen en kon de routinier de 1-0 maken.

NAC kon kleine speldenprikjes uitdelen, maar verder dan een schot van Fernandes leken de Bredanaars niet te komen. Tot Rosheuvel er vandoor ging aan de rechterkant en in het strafschopgebied werd neergelegd door Malacia: penalty. Gianluca Nijholt mocht hem deze keer nemen en faalde niet. Met een 1-1 tussenstand werd er gerust.

Na rust was Feyenoord heer en meester op het veld. Drie keer wist de nieuwe doelman Benjamin van Leer een bal uit de hoek te vissen. Pijnlijk voor de doelman was dus ook dat de 2-1 op zijn naam kwam. Van Persie kopte op de lat en die bal ging via de doelman over de lijn. Via Van Persie (3-1) en Vilhena (4-1) liep de voorsprong snel op. Mitchell te Vrede maakte nog een treffer na een goede pass van de ingevallen Luka Ilic, maar daar bleef het bij.

Na de 4-2 nederlaag is duidelijk dat NAC verdedigend heel lastig gaat krijgen als er niet snel verbetering te zien in. Het centrum oogt niet stabiel genoeg en de vleugelverdedigers worden te makkelijk gepasseerd. Werk aan de winkel voor trainer Mitchell van der Gaag, die daar twee weken de tijd voor heeft. Dan komt Fortuna Sittard op bezoek en telt alleen een overwinning.