Afbeelding
Foto: Opsporing Verzocht

Overvallen op Hema Princenhage en zonnestudio La Costa bij Opsporing Verzocht

Door: Mura Kuijpers

BREDA - Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond aandacht besteed aan twee overvallen in Breda. Aan de Wilhelminastraat werd in februari een zonnestudio overvallen, en in januari de Hema in Princenhage.

Overval zonnestudio La Costa

Op donderdag 15 februari staat de studiomedewerkster rond 21.30 uur achter de balie van La Costa met een klant te praten, wanneer de overvaller binnenloopt met de woorden: ‘Al het geld’. De overvaller richt eerst een (op een pistool lijkend) wapen op de medewerkster en kort daarna op de klant. Vervolgens duwt hij het vuurwapen in de zij van de klant. De medewerkster roept een collega die elders in de zaak werkt, maar deze hoort haar niet.

Op de bewakingsbeelden is verder te zien hoe de overvaller de portemonnee van de klant uit haar handen probeert te trekken, waar de klant zich tegen verzet. De medewerkster pakt daarop snel geld uit de kassa en geeft dit aan de overvaller. Daarna vertrekt de dader, en gaat linksaf over het parkeerterrein weg.

De verdachte is een blanke man tussen de 30 en 40 jaar oud. Hij is ongeveer 1.75 meter lang, heeft een normaal postuur en spreekt accentloos Nederlands. Hij droeg tijdens de overval een donkerkleurig Adidas-trainingspak, met een pet en daarover een capuchon. Van zijn donkerkleurige Nike-gympen hebben de zolen een lichte kleur. Ter vermomming droeg hij een zwart-witte sjaal deels voor zijn gezicht.

Hema Princenhage

Op 30 januari rond 16.40 uur staat een medewerker van de Hema aan de Haagse Markt achter kassa. Plots hoort hij een man met luide stem schreeuwen: “Geld, geld, dit is een overval”.

De overvaller haalt een klein mes tevoorschijn, waarmee hij stekende bewegingen maakt. De dader blijft voor de medewerker staan en wil dat hij de kassa opent. De overvaller wil ook het grote geld en probeert de kassa los te trekken. Dit lukt hem niet en het slachtoffer opent de kassa waarna de overvaller zelf met beide handen een greep in de kassa doet.

Hij pakt al het briefgeld en verlaat de winkel, waarna hij op een zwarte scooter bij de ingang van de winkel stapt. Hij moet wel twee of drie keer starten voordat de scooter weg kan rijden. Hij vertrekt in de richting van de wijk de Heuvel.

De dader is een blanke man met donkerblond haar en een slank postuur. Hij is rond de 1.85/1.90 meter lang en spreekt met een Bredaas accent. Hij droeg tijdens de overval een donkere spijkerbroek en een donkerblauwe of zwarte winterjas. Ook droeg hij een witte honkbalpet. 

Tips

Mensen die tips hebben over een van de genoemde overvallen kunnen gratis bellen met de opsporingstiplijn op nummer 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.