Afbeelding

Burgemeester Depla toch in gelijk gesteld: Corner Club Breda moet dicht

Door: Mura Kuijpers

BREDA - De Corner Club in Breda is vorig jaar maart terecht gesloten door burgemeester Depla. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State deze woensdagochtend. In november werd het besluit van de burgemeester nog ongegrond verklaard door de rechtbank. Met de uitspraak van de Raad van State moet het eetcafé dan toch echt de deuren sluiten.

Vorig jaar maart werd tijdens een doorzoeking bij de Corner Club aan de Baliëndijk 4,6 gram cocaïne, verpakt in negen wikkels, 9 gram hasj en 2,3 gram hennep gevonden bij verschillende verdachten.

De cocaïne werd aangetroffen bij een persoon die op een stoel op het terras onder de luifel zat. De man die de drugs op zak had, gaf tijdens een eerdere zitting aan dat de drugs bestemd waren voor zijn vrienden voor een feestje bij hem thuis. De burgemeester stelde dat uit deze verklaring blijkt dat de drugs niet bestemd waren voor eigen gebruik, maar voor het verstrekken aan anderen. Daar ging de rechter destijds niet mee akkoord.

De Raad van State oordeelde echter anders: uit de verklaring kan juist wel ‘worden afgeleid dat deze harddrugs niet alleen voor eigen gebruik waren, maar mede waren bestemd voor verstrekking’. Daarbij komt ook dat uit een eerdere rapportage van 24 april vorig jaar blijkt dat de Corner Club regelmatig in verband wordt gebracht met drugshandelaren, drugsdealers en drugsgerelateerde overlast.

De politie viel de Corner Club in maart vorig jaar binnen vanwege vermoedens van wapens en drugs in het pand. Hier werden zeven mensen aangehouden voor witwassen en drugshandel. Ook werden twee auto' s in beslag genomen.