Initiatiefnemers Peter Horsten (manager behandelcentrum SURPLUS)  en André Pleur (WelZIJN Breda).
Initiatiefnemers Peter Horsten (manager behandelcentrum SURPLUS) en André Pleur (WelZIJN Breda).

Speciale beurs WelZIJN voor 60+ leven en lifestyle

Door: Wijnand Nijs Economie

BREDA - Breda krijgt een speciale beurs voor de Bredanaar van zestig en ouder. Op de WelZIJN Breda 60+-beurs tonen veertig standhouders leuk en nuttige zaken voor de Bredanaar die net voor of na zijn pensioen zit.

Een beurs als deze voorziet in een behoefte, geeft mede-organisator André Pleur aan. “De beurs is er, omdat er geen aandacht is voor alles rondom het ouder worden. Dus niet alleen de problematiek, maar ook de leuke dingen.”

Op de beurs tonen verschillende lokale ondernemers producten en diensten speciaal afgestemd op de behoeften van de doelgroep. “Dat loopt van vakantie tot voedingsadvies”, geeft de beursorganisator aan.

De leuke dingen komen zeker aan bod. “Ik ben zelf 62 en fiets nog meer dan 200 kilometer per week. Het leven houdt niet op bij zestig, verre van. Je kunt nog heel veel.”  

Toch is het geen lifestyle-beurs. “Er is zeker ook aandacht voor fysieke probleempjes van ouderen, maar we laten ook zien wat dus wel kan”, vertelt Pleur. “Dus hebben we niet alleen maar stands van medische hulpmiddelen, maar ook entertainment. En hebben we hobby en vrije tijd, zoals reizen, beauty en horeca. Maar ook is er een geldverstrekker die specifiek kennis heeft van financieringen voor ouderen.”

De beurs is zaterdag 15 september, 10.00 tot 16.00 uur bij SURPLUS locatie Elisabeth aan de Leuvenaarstraat 91. Wethouder Miriam Haagh opent de beurs. Bezoekers die met de auto komen, kunnen parkeren op P5 bij het NAC stadion. Vanaf 9.45 uur vertrekt er elk half uur een bus van ROLERISUIT van en naar de beurs. Parkeren op P5 is gratis.