Lichtsloepenparade in Haven 2015
Lichtsloepenparade in Haven 2015 (Foto: Henk Voermans)

Eindsprint evenementenseizoen: 7 keer raak in 9 dagen

BREDA - De komende weken hoef je je niet te vervelen in Breda. De verschillende evenementen stapelen zich op. Kun je geen keuze maken of weet je gewoon nog niet wat je wilt doen de aankomende weekenden? Wij maakten een handig lijstje voor je.


1. Open Monumentendagen
Een kijkje nemen in bijzondere gebouwen in Breda waar je normaal niet binnenkomt. Dat kan tijdens de Open Monumentendagen op 8 en 9 september van 11.00 uur tot 17.00 uur. Meer dan 30 monumenten openen dan de deuren. Denk bijvoorbeeld aan de voormalige Casino bioscoop in de Reigerstraat, waar nu een foodhall gebouwd wordt, maar ook de Lutherse kerk en Hotel Nassau kunnen bezocht worden. Nieuw dit jaar is Monumentennacht, waarbij er geslapen kan worden in een monument. Tijdens de aankomende editie opent de Grote Kerk haar deuren voor logés. Ook een kijkje nemen? Meer informatie vind je hier.

2. Breeparkfestival
Het Breeparkfestival vindt plaats op 7,8 en 9 september. Foodtrucks, een zweefmolen en verschillende bands en dj’s maken het festival compleet. Het is voor alle leeftijden en de toegang is gratis. Meer informatie vind je hier.

3. BredaPhoto
BredaPhoto is dit jaar weer neergestreken in de binnenstad. Van 5 september tot en met 21 oktober exposeren fotografen en kunstenaars uit de hele wereld door de stad met hun foto’s en exposities met als thema: ‘To infinity and beyond’. Blikvanger is de grote stellage bij de Chassé Promenade: ‘The Infinity Path’. Klik hier voor meer informatie.

4. Lichtsloepenparade
De lichtsloepenparade is terug van weggeweest. Afgelopen jaar blies de organisatie de parade op het laatste moment af vanwege gebrek aan bestuursleden, maar zaterdag 15 september vindt dan toch echt de tiende editie plaats. Er is een categorie voor boten tot vijf meter en boten groter dan vijf meer, waar in elke categorie drie prijzen te winnen zijn. Om mee te varen dien je je wel aan te melden. Verzamelen voor de boottocht is 15 september om 19.00 uur bij Café de Markhoek. Tegen 20.00 uur vertrekt de stoet. Aanmelden kan via de website van de Lichtsloepenparade of bij startpunt Café De Markhoek.

5. Breda Barst
Het weekend van 15 en 16 september staat dit jaar weer in het teken van Breda Barst. Het gratis toegankelijke festival in het Valkenberg staat voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, hiphop en dance. Dit jaar staan onder andere Millionaire (B), Wulf, Memphis Maniacs, La Jungle (B) en The Overslept op het podium. Meer weten? Kijk dan hier.

6. Tien van ‘t Aogje
De veertiende editie van de Tien van ‘t Aogje in Princenhage wordt dit jaar gehouden op zondag 16 september. De hardloopwedstrijd biedt keuze uit een vijf kilometer die om 13.00 uur start en de tien kilometer waar om 14.00 uur het startschot klinkt. Daarnaast is er zoals elk jaar ook weer de familieloop waar zo’n 300 kinderen van verschillende basisscholen aan meedoen. Deze loop begint om 16.00 uur. Meer informatie vind je hier.

7. Kulturele Amateur Manifestatie (KAM)
Ook dit jaar biedt het Chassé Theater weer een podium aan de vele amateurgezelschappen die Breda rijk is. Muziek, dans, zang en toneel komen voorbij op zaterdag 15 september van 16.30 uur tot 22.30 uur, en op zondag 16 september van 11.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie vind je hier.

Mura Kuijpers


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief