Ploegendienst, de wintereditie van 2017.
Ploegendienst, de wintereditie van 2017. Foto: Ploegendienst

Wintereditie Ploegendienst verhuist naar P5

Door: Wijnand Nijs Cultuur

BREDA - De wintereditie van het succesvolle Bredase evenement Ploegendienst verhuist van de Asterdplas naar P5 bij NAC. “De Asterdplas deed voor ons in de winter toch wat guur aan”, schrijft de organisatie op Facebook.

“Daarnaast is deze locatie ook nog eens veel dichter bij het centrum en het station, lekker zeg!”, aldus de organisatie van het themafeest, dat komend jaar op 2 februari plaatsvindt. Afgelopen jaar had het festival pech met het weer. Daardoor werd de ondergrond bij de Asterdplas erg zacht en moest er extra geïnvesteerd worden. Na afloop heeft het tot de zomer geduurd voordat het gras bij de plas was hersteld.

"We moesten afbouwen met Code Rood", ligt Kapteijns toe. "Maar we zijn gaan kijken naar wat een locatie in de winter toevoegt. Kale bomen, modder en koude wind. En alles gebeurt in tenten."

“Ditmaal geen blubber, geen laarzen, geen ellende, maar een harde ondergrond”, vervolgt de post. “Om 17.00 uur is het al donker en dan wil je tijdens je werk namelijk niet verzuipen in een wak.” Kapteijns: "Dus voor het publiek is het aangenamer, omdat het dichterbij het station is. En voor ons is het productioneel veel handiger."

Bij P5 combineert Ploegendienst de 5 P’s, grapt Ploegendienst: People, Planet, Pilzen, Paaaarty, Ploegen. Het festival duurt van 15.00 tot 01.00 uur.

P5 wordt omgetoverd tot ‘industriële, creatieve werkvloer met zeecontainers, tenten/alu-hallen (groot genoeg voor iedereen), vuurplaatsen, schaftketen, mooie lampjes en conceptuele verrassingen’. "We gaan het gaaf aanpakken, met lichtshows. Dat je je binnen de hekken in een andere wereld waant."

De kaartverkoop start op donderdag 27 september om 12.00 uur.

Opbouw Ploegendienst wintereditie 2017.
Ploegendienst, de wintereditie van 2017.