De brand in april bij Escaping waarbij zes maanden werk verloren ging
De brand in april bij Escaping waarbij zes maanden werk verloren ging Foto: Allard Timmermans

Escaping Breda mikt na brand op opening in december

Algemeen

BREDA - Eigenlijk zou escaperoom Escaping Breda vijf maanden geleden open gaan, maar het pand aan de Boschstraat werd kort voor de opening verwoest door een brand. Eigenaar Mark Bergers kijkt het liefst vooruit en is druk bezig met de nieuwe opening.

Het herstellen van het pand heeft lang geduurd. “Er is een speciaal bedrijf gekomen om de brandlucht uit het pand te halen, die is nu klaar. We kunnen nu eindelijk beginnen met opbouwen van de wanden, vloeren en wc’s.”

“In oktober kunnen we dan hopelijk de boel gaan inrichten”, vertelt Bergers. “Als dat lukt kunnen we het in november testen. Ons doel is om 1 december open te gaan.” Bij de opening zijn er twee spellen klaar. Uiteindelijk moeten er vier spellen te spelen zijn in Escaping Breda.

Bergers is ondanks de tegenslagen vol goede moed. “Een brand is voor niemand leuk, maar we zijn gelukkig goed verzekerd”, zegt hij. “Het helpt ook mee dat we veel positieve reacties krijgen. Veel bezoekers van de andere locaties kunnen niet wachten tot locatie Breda open is”, vertelt hij trots. “We hoeven gelukkig niet bang te zijn dat de testgroepen niet vol raken.”