Thierry Aartsen in debat
Thierry Aartsen in debat Foto: Michael Janiec

VVD-wethouder wil blokkade installatie Thierry Aartsen als Kamerlid

Door: Guus Arnouts Politiek

BREDA - De toetreding van het Bredase VVD-raadslid Thierry Aartsen tot de Tweede Kamer lijkt minder vlekkeloos te lopen dan verwacht. VVD-partijgenoot Rob Berkhout, Wethouder gemeente Wormerland, dringt naar aanleiding van oude tweets van Aartsen aan op een blokkade voor de installatie van Aartsen als Kamerlid. 

Berkhout noemt Aartsen een 'eikel' in zijn tweet zondag. Volgens de NOS is er binnen de landelijke VVD geen reden tot paniek, zij zien nog altijd geen probleem in het installeren van Aartsen. Verschillende media doken afgelopen weekend op oude tweets van de Bredanaar. Die tweets ontlokten commentaar bij politieke tegenstanders, maar inmiddels dus ook bij een enkele partijgenoot  

Niet mee zitten
In BN DeStem reageert Aartsen dat hij er zelf 'niet zo mee zit'. "Ik ben wie ik ben. Als mensen het nu nodig vinden om mijn 9.000 tweets van de afgelopen jaren te gaan doorspitten omdat ik nu Tweede Kamerlid wordt, dan moeten ze dat vooral doen", meldde hij aan het dagblad. Aartsen stuurde meerdere tweets de wereld in, onder andere over Zwarte Piet en Sylvana Simons, die door Berkhout opgelepeld werden. 

Welkom
Fractievoorzitter van de landelijke VVD Klaas Dijkhoff die ook de fractievoorzitter was van Breda ziet geen reden om Aartsen niet toe te laten tot de Tweede Kamer, schrijft de NOS. Aartsen is van harte welkom volgens hem. Dijkhoff geeft toe dat er 'enkele domme' tweets tussen zaten. "Maar dan hoeft je hem niet meteen af te fakkelen, te bedreigen of zijn familie lastig te vallen", aldus Dijkhoff in een reactie op de site van NOS.

Uitlatingen
Uitlatingen van Aartsen leidden in het verleden wel vaker tot protest. Zo was er het akkefietje met carnaval waarbij Aartsen nogal wat boze reacties kreeg toen hij de eigenaar en carnavalsgevel van Boerke Verschuren verdedigde, terwijl die aangepakt werden door de Actiegroep De Grauwe Eeuw.