Een voormalige binnentuin van het klooster is overdekt.
Een voormalige binnentuin van het klooster is overdekt. (Foto: Ankie Nederlof)

Oud klooster nu thuishonk voor honderden studenten BUAS

BREDA - Het voormalige kloostergebouw aan de Mgr. Hopmansstraat wordt omgetoverd tot de nieuwe campus van de Breda University of Applied Sciences (BUAS - voorheen NHTV). Sinds deze zomer zijn er al drie van de acht opleidingen op de nieuwe locatie.


De muren en het dak van het oude kloostergebouw staan nog overeind, maar vanbinnen is het helemaal vernieuwd. De voormalige binnentuinen zijn nu overdekt en er zijn werkplekken voor studenten en een kantine om een broodje te halen. Muren zijn doorgebroken voor moderne brede klaslokalen. “Zo kunnen studenten niet meer achterin de klas wegkruipen”, zegt Nico van Os van het college van bestuur tijdens de rondleiding.

De BUAS heeft de ambitie om in het buitenland als topinstelling bekend te staan. De nieuwe naam en campus moeten daaraan bijdragen. “Het werkveld waar de studenten straks terechtkomen is internationaal”, zegt Elisabeth Minnemann, voorzitter van het college van bestuur. “Op de opleidingen proberen we hen daar zo goed mogelijk op voor te bereiden. En hoe meer nationaliteiten, des te meer je leert van elkaar.”

Groter wil de BUAS niet worden. “We willen groeien in kwaliteit, niet in aantal”, vertelt Minnemann. “Van de studenten kregen we te horen dat ze het fijn vinden dat iedereen elkaar kent. Dat willen we zo houden op de nieuwe campus. We zoeken een goede balans om straks richting twintig procent buitenlandse studenten te gaan zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit”, vertelt ze.

De opleidingen Hotel, Facility en Toerisme zitten sinds begin van dit schooljaar op de nieuwe locatie. “Nu met de drie opleidingen bij elkaar merken we al veel samenwerking. Collega’s weten elkaar te vinden”, zegt Van Os. De opleidingen zitten nog niet op de plek waar ze uiteindelijk terechtkomen. “Dat wordt nog een logistiek project. Gelukkig hebben we studenten die daarvoor studeren”, grapt hij. De nieuwe campus moet eind 2019 klaar zijn.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief