Logo bredavandaag.nl
Foto: Archieffoto

Rijkswaterstaat onderzoekt nieuwe tracé-ontwerpen A58 bij knooppunt Sint Annabosch

BREDA - Rijkswaterstaat is terug naar de tekentafel gegaan om de aanpak van knooppunt Sint Annabosch te herzien. Na vijf varianten te hebben onderzocht, zijn er twee overgebleven. Een zogenoemde fly-over en een dive-under. Ofwel: gaat de weg over de andere weg heen of duikt hij eronder door?


Voor beide varianten geldt in ieder geval dat het verkeer vanuit Galder richting Utrecht rechts afbuigt om de A58 te passeren en over de Royaaldreef te gaan richting de A27. "Bij de fly-over passeert het verkeer de A58 bovenlangs; bij de dive –under onderlangs", aldus Rijkswaterstaat. De fly-over lijkt de meeste voorkeur te hebben ten opzichte van de diver-under. "Dit vanwege 10 miljoen extra investeringskosten voor een dive-under vergeleken met een geringe milieu-winst."

Besluit
In oktober wordt het oordeel over het nieuwe tracé geveld. Na de keuze kunnen onder andere ook de omgevingsinvloed op Annabosch en Galder en de mogelijke geluidshinder onderzocht worden. 

De gehele A58, van Breda tot aan Eindhoven, gaat op de schop. Het duurt echter nog wel even voordat het hele traject klaar zal zijn. Voor nu is 2026 beoogd. 

Guus Arnouts


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief