NAC druipt af na de 2-3 tegen Fortuna Sittard.
NAC druipt af na de 2-3 tegen Fortuna Sittard. Foto: Peter Visser

NAC: ‘Brandhout zonder strijdlust’

Door: Wijnand Nijs Sport

BREDA - NAC verloor afgelopen zondag met 2-3 van Fortuna Sittard. Na vijf wedstrijden heeft de Bredase trots pas een zege te pakken? Reden voor paniek? In elk geval aanleiding voor fiks commentaar. Op de tribune, maar ook op Facebook.

Schandalig reageert Jeffrey Hagens op de Facebook-pagina NAC Breda Spelers. Hij heeft het gemunt op technisch directeur Hans Smulders. “Elke afgekeurde speler van City wordt aangeboden in Breda. En Smulders neemt alles maar aan. Met als resultaat... een elftal vol BRANDHOUT!!!” Hij verwacht niet veel van zijn club: “Gaan en rechtstreeks uit als ze zo voetballen.”

Ook Remy de Bruijn spreekt van ‘een zeer middelmatig samengesteld elftal’. Een elftal dat ‘geen strijd toont en geen team vormt’. Die strijd, dat zit veel supporters dwars. Ook Richard Bakx ziet daar de oorzaak van de malaise. “Je kan trainen wat je wil, maar als spelers niet (ook voor elkaar) willen lopen dan blijft ‘t drama. Op inzet en minder voetbal kan je tenminste nog gewoon partijen winnen.”

Op B-Side Rats hekelen fans de defensieve speelwijze. Al is niet iedereen negatief. “Toch vertrouwen in de toekomst. Goed dat de trainer rustig blijft en goed analyseert”, stelt Ad B uit Roosendaal. Een ander: "Eerste tien minuten waren veelbelovend. Daarna angst in de ploeg. We hebben spelers nodig met lef zoals Ilic die naar voren wilt, durft en blijft voetballen." 

Komend weekend mag NAC op bezoek bij VVV. De Venlonaren hebben vijf punten meer dan NAC en bivakkeren daarmee op plek ze, tien plaatsen hoger dan NAC. Een week later komt PSV op bezoek. Tussentijds mag NAC op bezoek bij RKC Waalwijk voor de beker.