Het Infinity Path van bovenaanzicht
Het Infinity Path van bovenaanzicht Foto: Ankie Nederlof

Mogelijk camerabewaking bij Infinity Path van BredaPhoto

Cultuur


BREDA - Het Infinity Path van BredaPhoto heeft last van vandalen. Dat laat de organisatie weten. Het Infinity Path is een bijzonder wandelpad gebouwd van steigers op het dak van Chasséparking.

‘s Avonds en ‘s nachts hebben buurtbewoners bovendien last van de herrie van skaters. Al een paar keer is het witte krimpfolie van de randen van het pad met een mes kapotgesneden. Het kapotte folie is gelijk gerepareerd.

“We zijn nu aan het beoordelen of er camerabewaking moet komen”, zegt Theo Andriessen. “We moeten de afweging maken of de hoge kosten het waard zijn en of het voldoende veiligheid oplevert.”

Buurtbewoners denken niet dat cameratoezicht gaat helpen. “Ze kunnen beter de politie extra laten controleren” vindt een van hen. “Want de ketting die het pad moet afsluiten, helpt natuurlijk ook niet” valt een ander hem bij.

The Infinity Path is het visitekaartje van het festival. Het is gemaakt door het Rotterdamse Architectenbureau MVRDV dat ook de markthal en De Trap heeft ontworpen. Het pad volgt de glooiing en patronen van het plein. Je kan eroverheen lopen, zodat je de foto’s van boven ziet. Maar je kan ook beneden de foto’s van dichtbij bekijken.



De ketting waarmee het Infinity Path wordt afgesloten

De ketting waarmee het Infinity Path wordt afgesloten