Roodharigendag 2016 groepsfoto
Roodharigendag 2016 groepsfoto Foto: Stadsfotograaf Breda

Druk roodharigenweekend in Breda: hotels volgeboekt

Door: Mura Kuijpers Algemeen

BREDA - Het wordt een drukke bedoeling tijdens de redhead days aankomend weekend. In bijna geen enkel hotel in Breda is nog een plekje vrij. “In de nacht van zaterdag op zondag vind je nog maar vijf kamers die beschikbaar zijn”, vertelt een trotse Bart Rouwenhorst, oprichter van de redhead days.

Zelfs de voorspelde regen lijkt niets te kunnen verpesten tijdens het weekend dat in het teken staat van roodharigen over de hele wereld. Maar hoe zit het dan met de bekende foto in het Valkenberg? “Tijdens een eerdere editie hadden we echt heel slecht weer met alleen maar stortbuien. Toen hebben we het verplaatst naar een kwartiertje waarin het even droog was.”

De picknick in hetzelfde park kan eventueel nog verplaatst worden naar een tent op het Kasteelplein. “Daar hebben we wel een plan B voor”, aldus Rouwenhorst. “Ik denk dat het ook vooral heel gezellig gaat worden in de cafés in Breda.”

En met die gezelligheid moet het wel goedkomen. “De eerste roodharigen zijn al verschenen. En er zitten as we speak al mensen in het vliegtuig die vanuit Australië komen.”

Ook bij zijn? Vrijdag barsten de redhead days los, en ook zaterdag en zondag is er nog een vol programma. Op de zondag wordt de groepsfoto met meer dan 1000 roodharigen gemaakt.