Afbeelding
Foto: Ankie Nederlof

150 rollende rollators racen over baan Sprint

Algemeen

BREDA - Deze vrijdagmiddag hebben 150 ouderen in Breda meegedaan aan de rollatorloop. Op de atletiekbaan van Atletiekvereniging Sprint liepen ze met versierde rollators en rolstoelen de 400 of 1000 meter door de harde wind.

Even leek het slechte weer roet in het eten te gooien. “Tot vanochtend 11 uur was het spannend of het wel of niet door zou gaan”, vertelt Lian van Raalte van de organisatie. “Gelukkig is het droog gebleven en kon het evenement veilig van start” zegt ze.

“Het doel van de loop is om ouderen weer in beweging te krijgen, en het is ook voor de gezelligheid, om ouderen uit hun isolement te halen” vertelt Lian van Raalte van de organisatie.

Dat geldt zeker voor mevrouw Proost (89). Ze deed mee met de 1000 meter dwars door het Mastbos. “Het is fijn dat mijn verzorgsters me hier naartoe konden brengen”, zegt ze. “Ik geniet er echt van. Het was wel een zware klus voor degene die mijn rolstoel duwde. Het was bijna niet te doen door het zand in het bos” vertelt ze.

Mevrouw Van Hoeven (91) is een van de deelnemers die de 400 meter heeft gelopen met haar rollator. “Ik wist niet dat ik het kon” vertelt ze. Ze is overgehaald door haar verzorgsters om mee te doen. “En toch heb ik hem uitgelopen” vertelt ze trots.

Volgens Van Raalte zijn er elk jaar meer deelnemers. “We merken dat het een succes is. Bijna alle deelnemers zeggen volgend jaar weer mee te willen doen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding