Ook VVV heeft geen enkele moeite met zwak NAC (3-0)

Door: Thijs Kroezen Sport

BREDA/VENLO - VVV Venlo is de volgende Eredivisie-ploeg die NAC kinderlijk eenvoudig aan de kant heeft geschoven. In De Koel werd het 3-0 voor de Limburgers. NAC had niks in te brengen zaterdagavond.

Na 22 minuten voetballen werd een voorzet gegeven vanaf de rechterkant. Grot kopte de bal, maar raakte hem verkeerd. De bal kwam voor de voeten van Opoku, die helemaal vrij stond voor de goal. Snoeihard schoot hij de bal binnen: 1-0. Nog voor de rust werd de score al verdubbeld. Verschuren trok zijn tegenstander opzichtig naar de grond en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Susic faalde niet.

NAC wist helemaal niks te creëren in de eerste helft. Slechts één keer werd de bal geraakt door een NAC-speler in het strafschopgebied van de Venlonaren. Ook werd er niet op doel geschoten.

Mitchell van der Gaag probeerde iets te forceren in de tweede helft door Mühren in te brengen, maar ook dat hiel niks. Tien minuten na rust gooide grot de wedstrijd op slot. Hij dribbelde weg bij Verschueren en schot in de lange hoek de 3-0 binnen.

Tekenend voor de wedstrijd was de rode kaart van Verschueren. Hij speelde een zeer ongelukkige wedstrijd en haalde een paar minuten voor tijd een tegenstander opzichtig neer. Hij kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Pas in de laatste minuut werd NAC een keer gevaarlijk. Te Vrede kopte goed binnen, maar de bal werd gepakt door keeper Unnerstal.

Wie de afgelopen weken naar de club heeft gekeken kan op dit moment maar één conclusie trekken: deze ploeg is in deze vorm een absolute degradatiekandidaat.