Annemarie Houwen: 'Een juwelier is nog een echt stukje ambacht.'
Annemarie Houwen: 'Een juwelier is nog een echt stukje ambacht.' Foto: Guus Arnouts

30 jaar Houwen Juweliers Breda: 'Vakmanschap, service en de klant centraal'

Advertorial

(advertorial) - Houwen Juweliers in winkelcentrum Hoge Vucht bestaat dertig jaar. Tijd voor een feestje dus! Maar wat is het geheim van 30 jaar sieraden, briljanten en horloges? Bij Houwen Juweliers kunnen ze dat haarfijn en met trots uitleggen.

Allereerst is dat de slogan "Vakmanschap en service" waar de juwelierszaak bekend om staat, vertelt Annemarie Houwen. "Daarom weten we ook nog altijd op te boksen tegen de webshops. Het zijn kleine dingetjes die een zaak als deze speciaal maakt", vertelt ze. "Bij aankoop van horloge heb je bij ons een levenslange batterij garantie. Dat levert ook bijzondere momenten op wanneer klanten met een horloge komen dat ze twintig jaar geleden hier gekocht hebben. Inclusief handgeschreven bonnetje van toen met ons oude logo erop."

Alles in huis
"De klant weet dat hij of zij goed bij ons zit. Zo werkt hier Danielle, onze eigen goudsmid, die zelf originele en unieke sieraden maakt. Dit doet ze onder andere door oude sieraden te hergebruiken. Ook is ze een kei in de reparatie", gaat Annemarie enthousiast verder. Houwen Juweliers is breed georiĆ«nteerd. Zo worden er zilveren oorknopjes van 4.50 euro verkocht tot aan luxe gouden colliers van wel 3.500 euro. "We zijn erg laagdrempelig en dat zijn we eigenlijk al vanaf de start geweest." Volgens haar is een juwelier een echt ambacht. "En dat interesseert mensen nog altijd." Zo heeft de zaak verschillende crisissen meegemaakt, maar Houwen Juweliers bleef fier overeind in het winkelcentrum.

Feestweek
Vanaf 1 oktober staat de feestweek ter ere van het jubileum voor de deur. "De hele week staat in het teken van ons jubileum met iedere dag een speciale actie", zegt Annemarie. "Zo ontvangen klanten op 3 oktober bijvoorbeeld korting op alle parelsieraden en op 5 oktober geven we korting op alle horloges." Verder krijgt iedere klant een klein presentje.

Bijzondere band
De winkel in het winkelcentrum Hoge Vucht straalt een bepaald soort gastvrijheid uit, gaat Annemarie verder terwijl ze naar de vitrines en de winkel wijst. "We hebben een levendige zaak waar eigenlijk jong en oud over de drempel stapt. Sieraden hebben een grote emotionele waarde en wij helpen de klant dan ook graag. Daar staan we bekend om." En of dat nu om een trouwring of het repareren van een kinderoorbelletje gaat: Houwen Juweliers is de juiste schakel tussen sieraad en drager.