Arbeidsmigranten zijn een bekend fenomeen in de regio.
Arbeidsmigranten zijn een bekend fenomeen in de regio. Foto: Archief

CDA: 'Is huisvesting 38 arbeidsmigranten op Delpratsingel wel legaal?'

Door: Guus Arnouts Economie

BREDA - Raadslid Christine de Moor (CDA) heeft vragen aan het college van B en W gesteld over de mogelijk illegale huisvesting van arbeidsimmigranten aan de Delpratsingel. In het pand wonen 38 arbeidsmigranten. En dat zou niet verantwoord zijn. 

In brief vraagt De Moor of het wel toegestaan is dat die 38 mensen daar wonen en of dit dan wel niet in strijd is met het bestemmingsplan. "Is dit bij u bekend, en welke vervolgafspraken kunt u ons en de bewoners geven?", vraagt het raadslid. "En wat is de staat van het plan integraal regionaal huisvestingsplan arbeidsmigranten? Volgens een eerdere brief die rondging onder omwonenden zou de gemeente namelijk al wel op de hoogte zijn van de huisvesting van deze arbeidsmigranten."

Risico
De Moor spreekt van een ontwikkeling die, ook elders in de regio, impact heeft op de woonplaats. De arbeidsmigranten, hoewel welkom, zorgen volgens haar ook steeds vaker voor overlast en onveiligheid. Anderzijds worden migranten vaak uitgebuit en zouden zij in sommige gevallen overantwoord gehuisvest zijn.