Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Archief

Patiëntenstop Bredase praktijk jeugdpsychiatrie na bezoek inspectie

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de Bredase praktijk Bonroy Kinder- en Jeugdpsychiatrie een aanwijzing gegeven. De kwaliteit en veiligheid van de zorg zouden niet in orde zijn. De praktijk mag daarom tijdelijk geen nieuwe patiënten aannemen. 

De inspectie is door een melding getipt en kwam vier maal langs bij de praktijk, dat meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in een bericht. In de praktijk is één psychiater aanwezig. Hij onderzoekt en behandelt kinderen en jeugdigen tussen de 2 en 26 jaar. Na de aanwijzing en de bezoeken besloot de psychiater zelf om eind 2018 zijn werkzaamheden te stoppen. 

Niet in orde
Uit het onderzoek door de inspectie bleek dat Bonroy op de thema's deskundigheid, patiëntdossier en medicatieveiligheid tekortschoot op een aantal richtlijnen die volgens de inspectie nodig zijn voor goede kwaliteitszorg.De praktijk krijgt van de inspectie drie maanden om de verbeterpunten toe te passen. Zo niet, dan dan kan de inspectie een last of dwangsom opleggen aan de praktijk. 

Politiek
Ook politiek Breda heeft kritische vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders gesteld over de praktijk. D66, VVD en PvdA willen antwoord op de vraag of de gemeente Breda hier al langer van op de hoogte was en hoeveel Bredase kinderen er behandeld worden. Ook willen de partijen dat de kinderen adequate zorg krijgen en desnoods bij vervangende zorginstellingen terecht kunnen.