De eenzame fietser...
De eenzame fietser... Foto: Ben van Oosterbosch

NAC-fans verbijsterd: ‘Opportunisme viert hoogtij. Zo ken ik m’n club weer’

Door: Guus Arnouts Sport

BREDA - NAC-fans tonen zich verbijsterd, verbaasd, verrast en verdrietig over de nieuwe crisis bij hun club. Toen vrijdagochtend het vertrek van Algemeen directeur Justin Goetzee en technisch directeur Hans Smulders bekend werd, buitelden de reacties over het web.

Het vertrek van met name Hans Smulders mocht door het mindere spel dan al wat langer in de lucht hangen, voor veel fans kwam het bericht toch als een verrassing.

Ibio reageert toch enigszins positief via de site van B-side Rats en bedankt Smulders voor een paar goede dingen die afgelopen jaren. Zo noemt hij spelers Sadiq, Dessers en Te Vrede, die dankzij Smulders aan NAC gebonden werden en sluit af met: “Bedankt Hans, maar je was gewoon niet de juiste man op de juiste plek.”

Jubel

Ook een jubelstemming, dan wel sarcastisch, is aanwezig: “HIEPERDEPIEP…hopelijk nou eens een keer iem. die verstand van voetballers trainers, keepers, assistenten heeft en weet wat wij als NAC supporters willen zien op het veld”, schrijft Breda1965. Levien den Boer van B-side Rats: “Ik zeg niet dat Smulders aan had moeten blijven, maar het altijd en eeuwig puur handelen vanuit primaire emoties maakt dat NAC nooit een stabiele club zal worden. Niemand krijgt ooit écht de tijd. Er moet en zal chaos gecreëerd worden.”

Interview
In de reacties op een driedelig interview met Smulders gaven supporters al aan weinig meer te zien in een langer aanblijven van de technisch-directeur.  Steven van Beek, die voor BNDeStem schrijft over de opvallende randzaken bij de club, is teleurgesteld. Op Twitter: "Bizar toch. Drie maanden geleden was het één en al jolijt. Clubje draaide okay, seizoenskaarten vlogen de deur uit, alles was goed en er zou een stap gezet gaan worden. Zes ***resultaten en de club staat in brand. Opportunisme voert hoogtij. Zo ken ik mijn club weer. :( ."