Overwegend mooi weer aankomend weekend.
Overwegend mooi weer aankomend weekend. Foto: Nico Koevoets.

Wolkenvelden, vanmiddag opklarend

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor vrijdag 28 september 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Een nieuw hogedrukgebied boven de Britse eilanden breidt zich komend weekend over Nederland uit. Vandaag passeert eerst in de ochtend een zwak koufront met lokaal een spatje regen.

Weersverwachting voor vrijdag 28 september 2018
De wolkenvelden die vanochtend over Brabant hingen, trekken in de loop van de middag zuidoostwaarts weg. Er volgt dan een wisselende bewolking met soms zon en dan weer wolken. De noordoosten- tot noordenwind is matig met 3 tot 4 Beaufort. De maximumtemperaturen zijn met ongeveer 16 graden een stuk lager dan gisteren. Afgezien van een enkele verdwaalde lokale bui blijft het droog.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag wordt het na een koude nacht (kans op vorst aan de grond) en het optrekken van enige ochtendnevel en/of ochtendmist meestal zonnig. Op wat onschuldige wolkenveldjes na. De wind waait gemiddeld matig met 3 Beaufort uit het noordoosten. Maximumtemperaturen rond 17 graden. Zondag start ook koud (met opnieuw kans op vorst aan de grond in de nacht). Overdag is het meestal zonnig, hoewel gaandeweg de dag de bewolking toeneemt. De wind waait zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort) uit het noorden. Temperaturen tot 18 graden. Maandag is het na de doortocht van een koufront wisselend bewolkt met plaatselijk kans op een bui. Tussendoor ook zonnige momenten. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het noordwesten. Temperaturen dan niet hoger als 14 graden.

Zo was het weer gisteren (donderdag 27 september 2018)
Maximumtemperatuur    22,2 graden
Minimumtemperatuur       6,4 graden 
Neerslag                          droog

Weersverwachting opgesteld vrijdag 28 september 2018 om 12:00 uur