Afbeelding
Foto: Peter Visser

Vrolijk begin Week van de Toegankelijkheid

Cultuur

BREDA - Het is de Week van de Toegankelijkheid. Tot en met 6 oktober staat Breda in het teken van het thema: ‘Lekker vrij, doen waar je zelf zin in hebt’. Omdat het thema dit jaar met vrijetijdsbesteding te maken heeft, vond de Bredase aftrap plaats tijdens de wedstrijd NAC-PSV.

NAC is druk bezig om het stadion voor iedereen toegankelijk te maken. Tijdens de wedstrijd NAC-PSV was er extra aandacht voor. De kinderen die met de voetballers het veld op liepen hadden allemaal een beperking.

In de Week van de Toegankelijkheid gaat het niet alleen om fysieke toegankelijkheid, maar ook om toegankelijke informatie en een prettige omgang met elkaar. Zoals een vriendelijke steward in het stadion de je helpt als het nodig is. Of de informatiebordjes die voor mensen met een taalachterstand ook te lezen zijn. Mensen met een beperking willen net als iedereen meedoen in de samenleving.

Wethouder Mirjam Haagh geeft woensdag het startsein voor gastlessen over toegankelijkheid voor de leerlingen van het Vitalis College. Wat betekent het om met een beperking te leven en hoe zie je dit in het licht van je toekomstige beroep? De lessen worden aangeboden door de Bredase organisatie Rollwithus en Breda Gelijk.

De gemeenteraad krijgt donderdag een rondleiding door de binnenstad om de raadsleden bewust te maken van de toegankelijkheid en bereikbaarheid van de binnenstad. Hoe toegankelijk is het voor iemand met een beperking om naar een concert, expositie of sportevenement te gaan?

Bij AV Sprint gaan vrijdag ongeveer 360 kinderen met en zonder beperking samen sporten tijdens Special de Special KIDS dag. Naast atletiek kunnen de kinderen met en zonder beperking kennis maken met elkaar en met diverse andere sporten uit de regio van Breda.