Burgemeester Depla klimt weer uit het kunstwerk
Burgemeester Depla klimt weer uit het kunstwerk Foto: Ankie Nederlof

Burgemeester op zijn sokken bij BredaPhoto

Algemeen

BREDA - Hoog bezoek deze dinsdag voor BredaPhoto. Burgemeester Paul Depla komt samen met de besturen van de grootste gemeenten van Brabant naar het fotofestival.

Even voor twaalf uur staat hij in Breda Botanique, het voormalig Breda’s Museum bij een installatie. Voor de ultieme ervaring van het festival, trekt de burgemeester zijn schoenen en jasje uit en stapt hij in de houten bol van Hiroyuki Masuyama, die achter de boekenhoek staat opgesteld.

In de houten Bol kun je zitten en zie je het hele universum. Depla wil dat ook ervaren, en noemt het kunstwerk na zijn klim bijzonder: “Ik had echt het idee dat ik naar de sterrenhemel aan het kijken was. Je weet dat het stilstaat, maar het leek te bewegen, heel apart.”

De burgemeester is in het kader van BrabantStad-dinsdag, samen met het provinciebestuur en de colleges van de vijf grootste gemeenten van Brabant in Breda. Vier keer per jaar vergaderen zij in het provinciehuis in Den Bosch. Maar om elkaars steden beter te leren kennen, zijn ze nu uitgenodigd in Breda en brengen de bestuurders een bezoek aan het fotofestival. “Het festival is een van de mooiste dingen die we in de stad hebben”, zegt Depla over BredaPhoto, terwijl hij snel verder loopt. Met zijn schoenen weer aan, uiteraard.

De schoenen van de burgemeester staan buiten de houten Bol, terwijl hij erin zit.