Afbeelding
Foto: Archief

Avans verkozen tot beste grote hogeschool van Nederland

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - Avans Hogeschool is voor de vijfde keer op rij verkozen tot 'Beste grote hogeschool van Nederland' zoals valt te lezen in de Keuzegids HBO 2019 die vandaag uitkomt. "Avans weet de voordelen van kleinschaligheid op grote schaal vast te houden", aldus de Keuzegids.

Twee Bredase opleidingen van Avans scoren hoog: Milieukunde en Communication & Multimedia Design zijn de beste opleidingen in hun vakgebied. Verder zijn andere opleidingen gelauwerd met de titel 'Topopleiding', een speciaal kwaliteitszegel. In Breda zijn dit: Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Chemie, Chemische Technologie, Human Resource Management, Milieukunde en Fysiotherapie.

Ook Breda University of Applied Sciences (voorheen de NHTV) heeft een kwaliteitszegel ontvangen voor de opleidingen International Facility Management, Hotel Management en Creative Media and Game Technologies

Ieder jaar
De Keuzegids wordt ieder jaar uitgegeven en helpt studenten bij het kiezen van de juiste studie. De ranglijst van beste hogescholen is samengesteld op basis van de Nationale Studenten EnquĂȘte (NSE), studiesuccescijfers vanuit het ministerie voor Onderwijs en tot slot de keuring van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).