Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Archief

VVD, D66 en PvdA: 'Drugsgebruik zorginstelling Juzt onbegrijpelijk'

Door: Guus Arnouts Politiek

BREDA - Partijen VVD, D66 en PvdA maken zich zorgen om het drugsgebruik bij jeugdzorginstelling Juzt in Oosterhout en mogelijk  Breda. Ze wijzen op een artikel van BN DeStem waarin het gebruik van drugs in de zorginstelling aan het licht kwam. De partijen vragen het college van B en W om een onderzoek. 

"Deze instellingen zijn juist bedoeld om jongeren op weg te helpen. Het mag dan ook niet zo zijn dat jongeren juist hier voor het eerst in aanraking komen met drugs of een terugval krijgen na afgekickt te zijn", zo stellen Marieke Peereboom, Sven Planken en Manon Stevens (VVD) en Joyce de Goede Namens (D66) met Suzan Cornelissen (PvdA). 

Problemen
De drie partijen vragen het college of zij op de hoogte zijn van het drugsgebruik en of er mogelijke acties zijn. Daarnaast willen ze weten in welke mate de problematiek in Breda speelt. Ook tippen zij een mogelijke sluiting aan: "Wat zijn de effecten van een mogelijke sluiting van de betreffende instelling voor de jongeren die daar zitten?" De partijen vinden het vreemd dat een instelling het niet voor elkaar krijgt om dealers buiten de deur te krijgen. "En wordt hierin niet samengewerkt met de politie?"