verrommeling_binnenstad_breda_001
verrommeling_binnenstad_breda_001

Veilig ondernemen in Breda

Door: Mura Kuijpers Algemeen

BREDA - De werkgroep Veilig Ondernemen ondertekent aanstaande maandag de samenwerkingsovereenkomst Keurmerk Veilig Ondernemen binnenstad. Betrokken zijn ondernemers, binnenstadbewoners, politie, brandweer en de gemeente.

De werkgroep is halverwege 2017 gestart om te werken aan ‘een aantrekkelijke en gastvrije binnenstad’. In het voorjaar werd bijvoorbeeld al gestart met een pilot: het project Collectieve Winkelontzegging (CWO). Aan de pilot namen ruim 25 bedrijven deel.

“Met een collectieve winkelontzegging wordt het mogelijk om een winkeldief of overlastgevende persoon, voor een bepaalde tijd de toegang tot alle aangesloten winkels in de binnenstad te ontzeggen. Als deze persoon het verbod overtreedt, is dat huisvredebreuk en kan direct de politie worden ingeschakeld”, is te lezen in een persbericht van het Ondernemersfonds.

Maandag 8 oktober wordt het convenant door de verschillende partijen ondertekend. Wethouder Greetje Bos ondertekent de overeenkomst namens de gemeente Breda. Tijdens de bijeenkomst worden ook de resultaten van de pilot gepresenteerd en wordt een vooruitblik gegeven op het vervolg hiervan.