Doelpuntenmaker Rosheuvel.
Doelpuntenmaker Rosheuvel. Foto: Peter Visser

NAC kan slechte reeks niet beëindigen in Utrecht

Door: Thijs Kroezen Sport

UTRECHT - Wie dacht dat het lek bij NAC boven was na een goed optreden tegen PSV is vrijdagavond bedrogen uitgekomen. In De Galgenwaard werd het 2-1 voor de ploeg van Dick Advocaat.

NAC had helemaal niks in te brengen in de eerste helft. Utrecht had de bal en probeerde op het tempo van een schaakpartij de NAC-defensie te omspelen. Er waren wat kleine kansen, maar het was vooral een gezapige eerste deel van de wedstrijd.

Vlak voor rust kwam er toch wat leven in de brouwerij toen scheidsrechter Björn Kuipers naar het VAR-scherm ging kijken. Hij besloot uiteindelijk een penalty te geven. Een beslissing die op zijn minst discutabel was te noemen. Veel NAC-supporters zullen het geloof in de VAR inmiddels zijn verloren. Gustafson benutte de penalty: 1-0 bij rust.

Vrijwel direct na rust was het weer de Zweed die NAC pijn deed. Hij kreeg de bal randje zestien, kreeg de tijd en haalde prachtig uit: 2-0. Bij de bezoekers leek alle hoop op een goed resultaat verdwenen.

Maar op een wonderlijke manier besloot Utrecht na de tweede treffer te stoppen met voetballen en dacht ineens niet meer aan aanvallen. Vrijwel uit het niks was daar de 2-1 van Mikhail Rosheuvel. NAC zette daarna nog druk op het doel van Jensen, Sydney van Hooijdonk mocht nog invallen, Mitchell te Vrede kreeg nog een goede kans, maar gescoord werd er niet meer.

Supporters zullen zich vooral afvragen waarom NAC pas in de tweede helft iets liet zien op het veld. Nu wacht een interlandperiode om de boel recht te zetten. Daarna volgt een blok van vier zeer belangrijke wedstrijden tegen Willem II, ADO, Heracles en Emmen. Worden daar geen punten gehaald, mag NAC zich opmaken voor degradatievoetbal.