Ideaal weer zondag voor de Singelloop.
Ideaal weer zondag voor de Singelloop. Foto: Nico Koevoets.

Het weer in Breda: Oktoberzomertje, tijdens Singelloop koeler

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor zaterdag 6 oktober 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Boven het oosten van Europa ligt een hogedrukgebied wiens invloed tot over grote delen van het vasteland van Europa reikt. Boven de Britse eilanden ligt een nieuw hogedrukgebied in opbouw klaar. Er tussenin geklemd ligt een golvend koufront op de Noordzee. Dit front zorgt zondag voor een tijdelijk dipje.

Weersverwachting voor zaterdag 6 oktober 2018
Het wordt een zonnige warme najaarsdag. Terrasjesweer. De temperatuur loopt snel op en in de middag wordt het 24, lokaal 25 graden. Wel komt er later op de dag meer bewolking, maar het blijft overdag droog. De wind waait zwak uit het zuiden, gemiddeld met 1 of 2 Beaufort. In de loop van de avond en in de nacht naar zondag is er kans op enige regen door de passage van een golvend koufront.

Het weer voor de volgende dagen
Voor de deelnemers aan de Singelloop pakt het weer gunstig uit. Het zal in ieder geval niet te warm zijn. Door de passage van een koufront is het zondag tijdelijk koeler. De dag begint bewolkt met lokaal nog kans op een licht regenbuitje, maar al snel is het droog en breekt de bewolking. Dan volgt voor de rest van de dag een wisselende bewolking met nu en dan zon en wolken. Het blijft dan verder droog. De wind waait met gemiddeld 3 Beaufort matig uit het noordoosten. Het is een stuk koeler met ca 15 graden. Maandag wordt het na een frisse nacht zonnig en droog weer. De wind waait zwak met 1 of 2 Beaufort uit het noordoosten. De temperatuur reikt tot ongeveer 18 graden. Dinsdag raakt het kwik alweer op stoom en wordt de kaap van de warme 20 graden wederom gehaald. Verder is het zonnig en droog en waait er een zwak windje uit zuidoost of oost.

Zo was het weer gisteren (vrijdag 5 oktober 2018)
Maximumtemperatuur    21,9 graden
Minimumtemperatuur       7,1 graden 
Neerslag                          droog

Weersverwachting opgesteld vrijdag 5 oktober 2018 om 23:00 uur