Start bouw VdBuijsInstall in Breda.
Start bouw VdBuijsInstall in Breda. Foto: Henk Ketelaar

Vdbuijsinstall start bouw energieneutraal pand op Rithmeesterpark

Door: Henk Ketelaar Economie

BREDA - Met de start van de bouw van Vdbuijsinstall vrijdagmiddag, krijgt bedrijventerrein Rithmeesterpark steeds verder vorm. Het van oorsprong Zundertse bedrijf vestigt zich straks in een energieneutraal pand.

Onder toezicht van de heimeester werd de heipaal door Kees van den Buijs, eigenaar van vdBuijsInstall en de Bredase wethouder economische zaken, Boaz Adank, ferm en probleemloos de grond ingedreven. Vrijwel alle werknemers van het bedrijf en een groot aantal genodigden waren getuige van deze feestelijk gebeurtenis.  

“Het wordt een energieneutraal bedrijfspand,” vertelt architect Richard van Rijen. Met het oog op de groei van zijn bedrijf moest Van den Buijs uitzien naar een grotere locatie. Alle opties om in Zundert nieuwbouw te plegen, bleken niet haalbaar. Na veel wikken en wegen koos hij voor een plek op het Rithmeesterpark, gelegen langs de A16, waar ook DHL zich heeft gevestigd.

Medio volgend jaar neemt het bedrijf het pand in gebruik. Daarmee verlaat vdBuijsinstall na bijna dertig jaar de gemeente Zundert. “Weliswaar verhuis ik met mijn bedrijf naar Breda, maar mijn hart ligt in Zundert. Dus mijn maatschappelijke opstelling naar Zundert zal daar niet onder lijden”, geeft de eigenaar aan. “Ik ben ervan overtuigd dat ik hiermee een goede stap voorwaarts zet voor de groei van mijn bedrijf.”

Start bouw VdBuijsInstall in Breda.