Logo bredavandaag.nl
De plek waar de steen gevallen is, is afgezet
De plek waar de steen gevallen is, is afgezet (Foto: BredaVandaag)

Tijdelijke overkapping na vallende steen Station Breda

BREDA - Bij Station Breda wordt een tijdelijke overkapping gebouwd aan de Belcrumzijde. Deze overkapping komt nadat zaterdagavond een deel van een steen uit het plafond was gevallen. Daarop werd het gebied korte tijd afgezet met een lint.


Later werd geoordeeld dat er geen accuut gevaar was. "Dinsdag gaan we verder onderzoek doen, vandaar de overkapping", aldus de woordvoerder van de NS. Dat er niet meteen een overkapping werd gemaakt, heeft volgens de woordvoerder meerdere oorzaken. "Het ging in dit geval om een klein stukje steen, aan de centrumzijde ging het om twee stenen. Dat speelt ook mee."

Dat er nu verder actie wordt ondernomen, heeft te maken met de geschiedenis. Aan de centrumzijde liggen nu hekken boven de fietsenstallingen, daarmee is het gebied veilig. Deze tijdelijke maatregel wordt uiteindelijk vervangen door een strak gespannen net dat net onder het plafond komt te hangen. "Dat was esthetisch het mooist." Dat deze oplossing er nog niet is, heeft te maken met het onderzoek. "We hebben eerst gekeken of we de oorzaak konden achterhalen. Helaas is er geen sluitende conclusie uit voort gekomen."  FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief