Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Archief

Eerste editie Bluesin' Around in Het Ginneken

Cultuur

BREDA - Vier cafés in Het Ginneken staan zondag in het teken van bluesmuziek tijdens de eerste editie van het kleinschalige Bluesfestival Bluesin’ Around.

In Café Moeke treedt Cleanhead & Barefoot op, Café Sientje krijgt Crapshoot op bezoek, in De Breave Hendrik speelt Charlie & The Welfare en bij Café Het Ginneken treden The Blueslakers op. “Je kunt een rondje maken langs alle optredens”, zegt organisator Annet Gebbe van Café Sientje. “Maar je kan natuurlijk ook blijven hangen bij een van de bands. Het is heel vrijblijvend en de toegang is gratis.”

Bluesin’ Around is hetzelfde concept als Jazzin’ Around, dat jaarlijks op tweede paasdag wordt gehouden. “Dat is elk jaar een groot succes”, vertelt Gebbe. “Daarom dachten we: laten we ook eens iets in het najaar organiseren, maar dan proberen we het met blues. We wilden eigenlijk, net zoals bij het jazzevenement, zes cafés laten meedoen. Maar omdat we met Bluesin’ Around wat laat waren met organiseren, konden er maar vier locaties meedoen. De bedoeling is het volgend jaar wel met zes cafés wordt gehouden.”

Bluesin’ Around duurt van 16 tot 19 uur.