Veel hulpdiensten bij de Vismarktstraat.
Veel hulpdiensten bij de Vismarktstraat. Foto: Perry Roovers / SQ Vision

Politie gaat uit van opzet loslaten traangas in café Janssen

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - De politie gaat er vanuit dat er opzet in het spel was bij de loslating van gas in café Janssen in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 oktober. Rond 03.00 uur werden in het café aan de Vismarktstraat 24 mensen onwel nadat er waarschijnlijk traangas werd gespoten. De politie neemt de zaak hoog op en doet uitgebreid onderzoek. Dat meldt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. "We gaan camerabeelden bekijken om te zien wat er precies gebeurde." 

De mensen die onwel werden zijn behandeld op de post van de ambulancedienst die op de Hoge Brug werd ingericht. De stappers hadden last van hun luchtwegen. Vier mensen moesten voor verder onderzoek overgebracht worden naar het ziekenhuis. 

Toch viel de chaos buiten volgens van Hooijdonk mee.  "Natuurlijk was er wel even paniek. Het was 03.00 uur in de uitgaansnacht, het was daarom nog erg druk op straat. Doordat de omliggende cafés hun publiek even wat langer binnenhield en de portiers mee de situatie in de gaten hielden, ontstond er geen onrust. Het is fijn dat die samenwerking zo goed ging."