Moeder en dochter aangehouden na mishandelen BOA's
Moeder en dochter aangehouden na mishandelen BOA's Foto: database BredaVandaag

Terheijdense moeder en dochter aangehouden na mishandelen toezichthouders

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Een 38-jarige vrouw en haar 18-jarige dochter uit Terheijen zijn zaterdagmiddag aangehouden nadat zij zich hadden misdragen en twee toezichthouders van de gemeente hadden mishandeld. Het incident vond plaats op de (Korte) Boschstraat. 

De onenigheid ontstond nadat het tweetal een bekeuring kreeg voor het niet betalen van het parkeren van hun auto in de Boschstraat. Even later werden de handhavers in de Korte Boschstraat opnieuw aangesproken door de bijrijdster. Er ontstond een discussie die snel escaleerde. De jonge vrouw stapte uit de auto en begon te schelden. Vervolgens pakte ze een van de BOA's vast en sloeg haar in het gezicht. Hierop greep de mannelijke handhaver in. De moeder stapte ook uit en sloeg de mannelijke handhaver op zijn hoofd. 

Twee voorbijgangers hebben de handhavers geassisteerd en de jonge vrouw tegengehouden. Via het kenteken kwam de politie het tweetal al snel op het spoor. Zij zijn kort na het incident in hun woning aangehouden. Moeder en dochter zijn verhoord en weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De toezichthouders hebben aangifte gedaan.