De Lunet zoals 'ie ooit was
De Lunet zoals 'ie ooit was Foto: Archief

‘Zorgen dat er snel wat gebeurt bij de Lunet’

Door: Wijnand Nijs Politiek

BREDA - Na het oordeel van Raad van State kan Breda kiezen uit twee manieren om de kwestie rond De Lunet op te lossen. Breda kan kiezen voor het terugbrengen van de winkelbestemming of voor het uitkeren van 5 miljoen euro aan planschadevergoeding.

Inmiddels heeft verantwoordelijk wethouder Paul de Beer deze keuzes voorgelegd in een voorstel aan de raad. “Omdat de raad de afgelopen maanden meerdere malen belangstelling heeft getoond en ook betrokken wilde worden, vandaar dat we dit ook zonder standpunt voorleggen.”

De Beer hoopt dat het voorstel in de sessies van 1 en 15 november besproken kan worden. “Het is zaak dat we dit zo snel mogelijk behandelen, ook vanwege de renteverplichting.” Inmiddels is het bedrag vanwege die renteverplichting al opgelopen van 4,5 tot meer dan vijf miljoen.

Bij het uitkeren van de planschadevergoeding is de weg vrij voor het bouwen van woningen. “Het perceel heeft al de bestemming wonen, dus dat kon al”, aldus De Beer. In verdere proces wil hij erop toezien dat er ook daadwerkelijk iets gaat gebeuren op het perceel. “De Lunet draagt nu op geen enkele manier iets bij aan de stad.”