Afbeelding
Foto: Serge Mouthaan

Nieuwe visie voor gebied rondom Claudius Prinsenlaan

Door: Guus Arnouts Politiek

BREDA - De gemeente heeft deze week de plannen gepresenteerd voor de Gebiedsvisie Claudius Prinsenlaan. Naast de weg zelf gaat ook het gehele gebied in de toekomst op de schop. Met meer ruimte voor groen, waterpartijen en fietspaden moet de laan volgens wethouder Paul de Beer (Ruimte Ontwikkeling) een 'Parkway' of groene toegangspoort naar de stad worden. 

Met onder meer het Amphia, de Bijster, de Trip van Zoudtlandtkazerne, Avans en andere bedrijven liggen er belangrijke instellingen en of kantoren bij deze weg, aldus de wethouder die de weg als een belangrijke toegangspoort naar het oostelijk deel van de stad ziet. Maar met die ontwikkelingen zal ook de verkeersdruk op het gebied toenemen. In de visie wordt dan ook gesproken om een nieuwe verbindingsweg aan te leggen.  

Verkeersdruk
Een nieuwe verbindingsweg met het Amphia, in feite een aftakking van de Zuidelijke Rondweg, kan volgens de gemeente de verkeersdruk al flink verlagen op en rondom de Claudius Prinsenlaan. In 1997 waren er al plannen om het gebied rondom de stadsentree aan te pakken, maar deze zijn inmiddels verouderd en door de verkeersontwikkelingen ingehaald. 

Het nieuwe ontwerp-Gebiedsvisie ligt sinds afgelopen zaterdag 13 oktober tot en met 23 november in de hal van het stadskantoor ter inzage. Tussen 2025 en 2030 zou het gebied, bij goedkeuring, de facelift moeten ondergaan.