Beeld van de rellen.
Beeld van de rellen. Foto: Screenshot Pauw

Twintig tot dertig aanhoudingen verwacht na rellen

Door: Wijnand Nijs Politie

BREDA - De politie verwacht 20 tot 30 personen aan te houden in verband met de rellen na afloop van NAC-Willem II. Dat maakten burgemeester Paul Depla en politiemensen Corné Raaymakers en Arthur de Mooij maandagavond duidelijk bij Pauw.

Volgens De Mooij waren er zondag geen aanwijzingen dat er iets op stapel stond. Wel zou er sprake zijn geweest van een confrontatie op zaterdagavond tussen de supportersgroepen. “Die is er niet geweest”, concludeert De Mooij. De politie zette wel extra manschappen in in de Bredase binnenstad.

De wedstrijd verliep rustig. Ook bij de supporters. Tot na de wedstrijd. Na het eind van de wedstrijd verlieten de NAC-supporters zoals gebruikelijk eerst het stadion, geeft Depla aan. “En ze bleven hangen. Dat voedt ons in het idee dat er sprake is geweest van een confrontatie”, stelt Depla. De beveiliging van NAC greep eerst in, daarna was de politie genoodzaakt in te grijpen.

Raaymakers stelde dat het bewust de NAC-supporters bewust de confrontatie opzochten. “Zij menen dat ze op deze manier hun club steunen”, stelde De Mooij. “Wij hebben de eerste beelden teruggekeken en we denek wel dat we tussen de twintig en dertig personen te kunnen aanhouden.”

De hooligans worden verdacht van openlijke geweldpleging, bedreiging en discriminatie. Depla gaf aan dat de hooligans ook een gebiedsverbod krijgen opgelegd. Hij wil dat op dezelfde manier doen als met het gebiedsverbod in de binnenstad. “Het zijn echt gewoon sneue types.”