Lange rijen voor de Flying Tiger.
Lange rijen voor de Flying Tiger. Foto: Guus Arnouts

Karrestraat loopt over door actie Flying Tiger

Door: Guus Arnouts Economie

BREDA - Alsof de inventaris van een winkel gratis wordt weggegeven, zo druk is het in de Karrestraat. Gratis is het niet, maar wel bijna. De belangstellenden komen af op de uitverkoop van Flying Tiger, een combinatie van de Action en Hema. 

"Ik sta al twee uur in de rij", zegt een van de wachtenden. Buiten staat een rij van ongeveer vijftig personen. Binnen is het helemaal een gekkenhuis. Naar schatting probeert een paar honderd mensen te profiteren van de uitverkoop: alles voor 1 euro. Julia is een van de klanten. Ze heeft 19 artikelen bemachtigd. "Ik denk dat het vooral mensen zijn die voor de wat duurdere producten komen, maar toch was er al veel weg toen ik eindelijk aan de beurt was. Ik voel me wel een beetje een graaier." Ze kocht wat telefoonkabeltjes en vooral 'spullen met lampjes', grinnikt ze. 

Kerst- en Sintinkopen
Daisy wil kerst- en Sintinkopen doen voor het kantoor, maar zij hoort net dat ze nog 1,5 uur moet wachten. "Maar ik heb de tijd hoor." Net als Julia zag zij de actie voorbij komen en besloot dat ze haar inkopen dan net zo goed vandaag kon doen. En dat dachten er meerderen. Ook de feestartikelen voor Halloween zijn populair. De rij staat tot voor de Hudson's Bay en loopt door tot in de winkel van Flying Tiger. Bij de voordeur staat personeel van de winkel om alles in goede banen te leiden en mogen er maar een bepaald aantal personen tegelijk naar binnen.

De 'alles voor één euro'-actie wordt in alle vestigingen in Nederland gehouden. Ook daar staan de mensen letterlijk in de rij om voor een appel en een ei spullen te bemachtigen. 

Lange rijen voor de Flying Tiger
Lange rijen voor de Flying Tiger