Still uit Frenna's Verleden Tijd.
Still uit Frenna's Verleden Tijd. Foto: Still YouTube

25 miljoen voor cover Onderweg

Door: Wijnand Nijs Cultuur

BREDA - Meer dan 25 miljoen keer is Verleden Tijd inmiddels gestreamd via Spotify. Daarmee is de de cover de Frenna maakte van Abel’s hit uit 2000 het origineel inmiddels ver voorbij.

Het origineel dat de Bredase muzikant Joris Rasenberg aan het begin van deze eeuw op de markt bracht staat op iets meer dan negen miljoen. Op Youtube is Abel met 12,3 miljoen views de remake nog net voor. Frenna en Lil’ Kleine staan op 11 miljoen vertoningen. Maar hun versie staat dan ook pas een maand online.

Komt bij Rasenberg nu het schip met geld binnen? Dat valt mee, blijkt uit het antwoord dat hij een paar weken geleden bij FunX gaf op de vraag of hij een graantje meepikt. “Gedeeltelijk wel, maar daar ga je niet heel veel mee verdienen. Maar dat is niet de reden waarom ik of waarom zij de muziek in zijn gegaan. Als je echt geld wil verdienen, dan moet je een andere baan zoeken denk ik."  

Overigens is de cover van Frenna en Lil’ Kleine niet de eerste. Een paar jaar geleden vertaalde Anouk het nummer naar ‘What have you done’.

De drie versies onder elkaar.