Prins Daan Grote Markt, foto uit 2017
Prins Daan Grote Markt, foto uit 2017 Foto: Perry Roovers

‘Ik moet zuipen’ op de Grote Markt tijdens Elfde van de Elfde

Door: Guus Arnouts Cultuur

BREDA - Op zondag 11 november trapt Stichting Kielegat voor het derde jaar op rij het carnavalsseizoen af met de Kielegatse Kickoff. Onder meer Mosterd na de Maaltijd (‘Hé Jacqueline!’) en PartyFriex (‘Ik moet zuipen’) geven acte de presence op de Grote Markt.

Volgens de carnavalsstichting is daarnaast het mogelijk voor iedereen om een plekje op het podium te bemachtigen als  ‘De grôtste gezichtsversierder van ut Kielegat’, mits hij of zij geschminkt is. Ook de Prins Carnaval van ut Kielegat wordt dit jaar traditiegetrouw gepresenteerd op de Grote Markt.

Tevreden
Inmiddels is de Kielegatse Kickoff een wederkerend fenomeen in Breda. De carnavalsstichting is erg tevreden met deze traditie die blijvend op 11 november moet terugkeren. Ook als die datum op een maandag of andere dag valt. Voorzitter straatcarnaval Dennis Vrolijk laat weten: “11-11 viel drie keer achter elkaar in het weekend, maar volgend jaar is 11-11 op een maandag. Toch houden we de traditie in stand. Dus ik hoop dat 11-11 bij iedere Kielegatter in het systeem zit.”

Om alvast een beetje in de stemming te komen: