De verbouwing van het nieuwe Café Buckets is in volle gang
De verbouwing van het nieuwe Café Buckets is in volle gang Foto: Ankie Nederlof

Nieuw Cafe Buckets: Luxe club met studentenprijzen

Cultuur

BREDA - Op de plek waar voorheen Liquid gevestigd was, komt een nieuwe club: Café Buckets. Afgelopen maandag is de verbouwing in het pand aan de Havermarkt van start gegaan, eind januari willen ze open gaan.

“Er moet nog een hoop gebeuren”, vertelt eigenaar Marciano van den Berk. “We hebben ook de bovenwoning erbij, dus we moeten een trap maken naar boven, waar de toiletten komen. Er komt straks een wand vol champagneflessen”, wijst Van den Berk op de wand achter de bar. “Aan de andere kant komen biertanks te staan.”  

Samen delen
Het café moet een luxe uitstraling krijgen. Desondanks willen de eigenaren zich richten op studenten. “We willen een uitstraling van een echte club, maar dan met studentenprijzen”, vertelt Van den Berk. Naast de champagne zijn er straks ook ‘buckets’ te bestellen waar je met je hele vriendengroep uit kan drinken. “Dat zie je veel in Thailand en Mallorca, populaire vakantiebestemmingen onder jongeren. Het samen delen vinden we mooi, dat past bij ons concept.”

Vrienden
Van den Berk kwam op het idee om een café te beginnen door een andere vriendengroep die samen een café begonnen. “Christian Schlüter en ik werken samen in een café in Etten-Leur”, vertelt Van den Berk. “Toen we dit pand voorbij zagen komen, waren we meteen enthousiast en hebben we meteen een bezichtiging gepland.”

Cafe Buckets gaat eind januari open. “Het liefst eerder, maar dat hangt van de vergunning af”, zegt hij. “We willen dan elke avond open gaan van 21.00 tot 4.00 uur. En als NAC speelt, wellicht zondagmiddag ook.”