Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Pixabay

Gezocht: filmlocatie in Breda voor psychologische thriller

Door: Guus Arnouts Cultuur

BREDA - Nee, een spookhuis hoeft het niet per se te zijn voor de 25-jarige filmmaker Angelo Raaijmakers. Eerder zocht hij voor zijn film ‘Ik, Adonis’ al een hoofdrolspeler en figuranten, nu is de Schijvenaar op zoek naar een locatie. “We zijn bezig met de puntjes op de i”

Een filmlocatie, hoewel ook in andere Brabantse steden, wordt volgens Raaijmakers pas laat gekozen. “De hoofdlocatie is een sportschool, daar hebben we al aanmeldingen voor, maar een paar scenes moeten opgenomen worden in een karakteristieke Brabantse woning.” Maar wat is dat?

Woning
“Goede vraag”, bekent Raaijmakers. “We zoeken eigenlijk een woning die al wat jaren meegaat, een beetje uitgeleefd is maar nog zeker niet in vervallen staat verkeert.” Naast Breda kan die woning ook in Roosendaal of Tilburg staan, wel in een grotere plaats als het even kan volgens hem.

Tegenvaller
Hoewel Raaijmakers naar eigen zeggen bij zijn vorige oproep voor een hoofdrolspeler en figuranten meer dan tweehonderd aanmeldingen kreeg, valt dat nu wat tegen. “We hebben al twee adressen, maar dat is nog niet echt veel. Ik begrijp het ook wel hoor, misschien denken mensen dat hun huis niet eng genoeg is voor een thriller. Dat is helemaal niet nodig. Het moet juist zo normaal mogelijk overkomen.”

‘Ik, Adonis’ moet volgens hem een psychologische thriller worden. Deels fictief, deels uit eigen levenservaring. “Het gaat om een jonge man die in de strijd naar het ultieme lichaam en perfectionisme, zichzelf totaal verliest en uiteindelijk zal zijn fanatisme het overnemen.”

Het aanmelden van de woning kan nog tot half november via adonisdefilm@hotmail.com. Raaijmakers wil vanaf 10 december beginnen met de opnames die tot 14 december duren.