“De vis kwam net uit de waterplanten tevoorschijn toen de zon op het water scheen”
“De vis kwam net uit de waterplanten tevoorschijn toen de zon op het water scheen” Foto: Jannes van Hoek / WWF

Foto Bredase Jannes (11) genomineerd voor WWF-Kids Award

Cultuur

BREDA - De 11-jarige Jannes van Hoek uit Breda is met zijn foto ‘Zwemmen’ genomineerd voor de WWF-Kids Photo Award. “De vis kwam net uit de waterplanten tevoorschijn toen de zon op het water scheen”, zegt Jannes over zijn genomineerde foto.

De fotowedstrijd wordt door het Wereld Natuur Fonds georganiseerd. De foto van Jannes is net als de foto’s van negen anderen in zijn categorie ‘Kids’ (6 tot en met 11 jaar) gekozen uit de ruim 7.000 inzendingen. Uit die tien foto’s kiest de jury de winnende foto. Naast de Kids Award maakt Jannes ook kans op de publieksprijs. Bij de publieksprijs kan iedereen via de website stemmen op één van de dertig genomineerde foto’s. Hierbij doen de foto’s van alle leeftijdscategorieën mee, dus ook de Young Talent (12 tot en met 17) en de volwassenen (18 jaar en ouder).

Prijzen
Als Jannes de publieksprijs of de WWF-Kids Award wint, krijgt hij een ballonvaart over Nederland, een publicatie in het WWF-Fotoboek, een meet and greet met natuurfotograaf Jasper Doest en een verblijf in Center Parcs. De jury maakt op 9 december bekend wie er met prijzen vandoor gaan.

De jury
In de jury zitten onder andere model en fotografe Kim Feenstra en presentator en WWF-Ambassadeur Humberto Tan. Natuurfotograaf Frans Lanting is de juryvoorzitter. “Wat een talent en wat een prachtige foto’s zijn er ingezonden”, zegt hij. “Het is een genot om alle inzendingen door te nemen.”

Via de website kan iedereen stemmen op de 11-jarige Jannes, of één van de andere genomineerden. Op 9 december is de prijsuitreiking in het Nederlandse Fotomuseum in Rotterdam.