Afbeelding
Foto: Bregje Kop

Geen nieuwe editie Pannen op het Dak

Door: Wijnand Nijs Economie

BREDA - Pannen op het Dak komt in 2019 niet terug voor de vijfde editie. Dat meldt de organisatie in een nieuwsbrief aan de trouwe bezoekers. Het organiseren van een culinair evenement op het dak van de Concordia parkeergarage bleek lastig rendabel te krijgen met alleen horeca.

Organisator Ravanello laat weten dat alle opties bekeken zijn. “Groter groeien in aantallen ligt niet in de lijn met de onze ambities, 80 procent van ons assortiment is bijvoorbeeld vers gemaakt en veel grotere aantallen zouden dit in gevaar brengen”, schrijft de culinair specialist. “Het bleek ook enorm moeilijk om een compleet festival te betalen van de inkomsten van enkel horeca, we hebben zelf zitten rekenen maar met 10 dagen draaien zoals die super gezellige vrijdag van afgelopen zomer redden we het eigenlijk nog niet helemaal.”

Op van die dagen ontving Pannen op het Dak zo’n veertig mensen in het restaurant. “En nog eens veertig tot vijftig die elders op het dak aan het eten waren en meer dan 100 mensen die aan het borrelen waren”, licht Ralph Geerts van Ravanello toe.

Hij geeft aan dat de kerngroep de afgelopen vier jaar ook alle tijd vrijwillig heeft moeten investeren in het project. “En als zelfstandig ondernemers is dat voor geen van ons allen altijd wenselijk. We hebben dan ook de keuze moeten maken dat Pannen op het Dak in de huidige vorm geen toekomst heeft.”

Of het echt de laatste editie is? “Wie weet over een paar jaar weer, maar niet meer met ons als organisator”, stelt Geerts. Ravanello heeft voor komend jaar voldoende plannen. “We gaan terug naar de basis: het interessanter maken van eten en drinken in Breda.”