Brand bij friettent De Fer
Brand bij friettent De Fer (Foto: Ankie Nederlof)

Herbouwen friettent De Fer te duur; Geen friet meer op het Dr. Jan Ingen Houszplein

BREDA - Friettent De Fer, die drie weken geleden uitbrandde, komt niet meer terug op het Dr. Jan Ingen Houszplein. Herbouwen is te duur. Dat laat de eigenaar weten aan BN De Stem. 


Een aantal weken geleden ontstond er een brand in de friettent. De brand veroorzaakte veel rook, maar was snel onder controle. Volgens getuigen sloeg de vlam in de pan. De eigenaar, Ferry Verstrepen, werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Bredaas begrip
De Fer is een begrip in Breda. De eigenaar staat al sinds bijna zestig jaar in zijn Belgische frietkot op de hoek van het Dr. Jan Ingen Houszplein. Eigenaar Ferry Verstrepen (80) en naamgever van de friettent werd een paar jaar geleden ook al eens getroffen door het noodlot. Toen werd hij thuis overvallen na afloop van een dag hard werken. Hij en zijn vriendin werden onder dreiging van een vuurwapen anderhalf uur vastgehouden en beroofd.

Einde frietkot
De Fer keert helaas voor velen niet meer terug in zijn frietkot aan de Haagweg. De schade is groter dan verwacht. Daardoor moet de tent moet plat. De 80-jarige uitbater heeft geen geld om helemaal opnieuw te beginnen. Dat laat hij weten aan BN De Stem. 

Doneeractie
Justin Roovers, een trouwe klant van De Fer, is online een doneeractie begonnen. Op de website schrijft hij: "Ze hadden de schade minder geschat dan dat hij is en daardoor zou De Fer moeten stoppen. Dat mogen we als Bredanaars niet laten gebeuren. Daarom deze ophaalactie, zodat De Fer zijn frietkot weer opnieuw kan opbouwen." Het doel van de actie is om 10.000 euro op te halen voor het herbouwen van de friettent. Tot nu toe zijn er nog geen donaties gedaan. 

Doneren kan via https://www.doneeractie.nl/doneer-actie-voor-de-fer-in-breda/-30862

FOTOSERIES