Een bromfietser en fietser zijn samen betrokken bij een ongeval.
Een bromfietser en fietser zijn samen betrokken bij een ongeval. Foto: Tom van der Put

16-jarige jongen aangehouden op verdenking betrokkenheid verkeersongeval met letsel

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - Een 16-jarige jongen uit Made is vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een verkeersongeval met letsel. Een 15-jarige jongen uit Made raakte gewond bij het ongeval en moest worden overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. 

Vrijdagmiddag omstreeks 16.20 uur ontving de politie een melding van een fietser die ten val was gekomen op het fietspad aan de Emerparklaan, ter hoogte van de Emertunnel. Ter plaatse zagen agenten dat het slachtoffer al medische hulp kreeg van het Rapid Response team. Gezien de toestand van het slachtoffer werd een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer is na behandeling met een spoedtransport overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam.

Verdachte

Er werd ter plaatse een onderzoek ingesteld. Het vermoeden bestond dat een 16-jarige jongen uit Made op een bromfiets het slachtoffer dat op de fiets was, heeft voortgetrokken. Daarbij is het slachtoffer ten val gekomen. De 16-jarige jongen is daarom aangehouden op grond van artikel 6 van de Wegenverkeerswet. 

De 16-jarige jongen is na verhoor weer vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte. De bromfiets en de fiets zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.