Afbeelding
Foto: Ankie Nederlof

Crowdfundactie voor heropbouw friettent De Fer: 198 euro na één dag

Door: Amber Kuijs algemeen

BREDA - Friettent De Fer, die drie weken geleden uitbrandde, komt niet meer terug op het Dr. Jan Ingen Houszplein. Herbouwen is te duur. Dat laat de eigenaar weten aan BN De Stem. Trouwe klanten betogen dat de Fer niet mag verdwijnen.

Daarom startte Justin Roovers een online doneeractie. Op de website schrijft hij: "Ze hadden de schade minder geschat dan dat hij is en daardoor zou De Fer moeten stoppen. Dat mogen we als Bredanaars niet laten gebeuren. Daarom deze ophaalactie, zodat De Fer zijn frietkot weer opnieuw kan opbouwen." Het doel is om 10.000 euro op te halen voor het herbouwen van de friettent. Na één dag zijn er 20 donaties gedaan. Dat is goed voor 198 euro. 

Een aantal weken geleden ontstond er een brand in de friettent. De brand veroorzaakte veel rook, maar was snel onder controle. Volgens getuigen sloeg de vlam in de pan. De eigenaar, Ferry Verstrepen, werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Bredaas begrip
De Fer is een begrip in Breda. De eigenaar staat al sinds bijna zestig jaar in zijn Belgische frietkot op de hoek van het Dr. Jan Ingen Houszplein. Eigenaar Ferry Verstrepen (80) en naamgever van de friettent werd een paar jaar geleden ook al eens getroffen door het noodlot. Toen werd hij thuis overvallen na afloop van een dag hard werken. Hij en zijn vriendin werden onder dreiging van een vuurwapen anderhalf uur vastgehouden en beroofd.

"Hij is een begrip voor de buurten Tuinzigt, Westerpark en een stuk van Princenhage", vertelt Ria Annsems tegen BN De Stem. "Altijd verse friet. Eerst schilde zijn vrouw Joke de aardappels thuis en dan bracht ze de emmers naar hier."  

Einde frietkot
De Fer keert helaas voor velen niet meer terug in zijn frietkot aan de Haagweg. De schade is groter dan verwacht. Daardoor moet de tent moet plat. De 80-jarige uitbater heeft geen geld om helemaal opnieuw te beginnen. Dat laat hij weten aan BN De Stem. 

Doneren kan via https://www.doneeractie.nl/doneer-actie-voor-de-fer-in-breda/-30862