Ginnekenstraat 2017
Ginnekenstraat 2017 Foto: Wijnand Nijs

Ruzie op Ginnekenstraat mondt uit in mishandeling en bedreiging

Door: Guus Arnouts Politie

BREDA - Een ruzie tussen een 29-jarige man en zijn 21-jarige ex-vriendin is zondagmiddag volledig uit de hand gelopen. De twee kregen ruzie op de Ginnekenstraat en in een winkel. Daarbij zou de man zijn ex-vriendin en haar moeder mishandeld hebben en de vrouw met de dood bedreigd hebben, aldus de politie. De man is aangehouden.

Het slachtoffer liep die middag met haar moeder en haar dochter over de Ginnekenstraat. Daar zag ze de ex-vriend, en tevens vader van haar dochter, richting hen lopen. De man heeft al een omgangsverbod met zijn dochter. 

Kus
Toch liep de man meteen richting zijn dochtertje en gaf haar een kus, waarna hij zijn ex-vriendin met een hand in haar gezicht sloeg. Hierna liep hij door. Even later kwamen zij elkaar weer tegen een winkel, waar hij haar opwachtte en zei haar te vermoorden. De man gaf ook zijn ex-schoonmoeder een trap toen zij haar huilende kleindochter wilde troosten. Een omstander greep in en heeft de man buitengewerkt.

De opgeroepen agenten konden de man uiteindelijk aanhouden in de Stallingstraat dankzij beveiligingsmedewerkers en omstanders.