De Huif vervult een belangrijke rol voor Bavel. Zoals hier voor Bavel Izz Music in 2016
De Huif vervult een belangrijke rol voor Bavel. Zoals hier voor Bavel Izz Music in 2016 Foto: Ron Graumans

Nog geen duidelijkheid over plannen nieuwe Huif Bavel

Door: Guus Arnouts Algemeen

BAVEL - Bavel heeft de behoefte aan een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA). Die zou er moeten komen als vervanging van de huidige verouderde sporthal De Huif. Maar voordat de MFA er komt, gaat daar eerst een onderzoek aan vooraf. En dat kan nog even duren.

De wens voor een nieuwe accommodatie maakten vertegenwoordigers van BavelOnderneemt ‘t, Dorpsraad Bavel, BavelIzzMusic, Harmonie St.Caecilia, de Baviaonen, Samen voor Bavel en Badmintonclub Bavel donderdag duidelijk tijdens de burgersessie met een afvaardiging van de gemeenteraad. 

De Bavelaars kijken tevreden terug op deze sessie, maar moeten nog afwachten. Want het kan twee kanten op in het proces naar de nieuwe MFA, vertelt Toine van Es. “Zelf wilden we graag een haalbaarheidsonderzoek uit laten voeren door de gemeente. Dat zou 50.000 euro kosten. De raad opperde echter voor een ‘Quickscan’, waarbij sneller en goedkoper gewerkt kan worden.” De kosten van zo’n Quickscan bedragen 20.000 euro.

Positief
Wachten dus. Want de gemeenteraad praat nu nog over de begroting van 2019. “Dus we verwachten dat we minimaal over twee jaar, misschien vijf jaar echt kunnen gaan bouwen”, legt Van Es uit. Dat mag van hem wel sneller. “Maar we zijn in ieder geval positief. Ook ontvingen we complimenten voor het plan.”

Verduurzamen
Op dit moment is de gemeente van plan om de sporthal te verduurzamen. “Wij hebben als afvaardiging gezegd: ‘wacht daar nog even mee’. Dat gaat namelijk een miljoen kosten”, gaat Van Es verder. “Laten we eerst de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek of Quickscan maar eens afwachten. Straks gaan we beginnen met bouwen, maar moeten er toch nog zaken worden aangepast.” Volgens wethouder Paul de Beer zou dat wel meevallen, stelt Van Es.

Ideeën
Ideeën zijn er genoeg voor de nieuwe accommodatie, het blijft echter een kwestie van ‘en-en’. “De sporthal moet een facelift krijgen en het liefst zien we dat er daarmee een nieuw centrum voor heel het dorp wordt gecreëerd.” Aan de invulling ligt het in ieder geval niet. “Uit eerdere onderzoeken is gebleken dat de bezetting meer dan voldoende is.”