Tijdens het WK Voetbal in 2014 kreeg het Oranjeplein toch even een officieel straatnaambordje
Tijdens het WK Voetbal in 2014 kreeg het Oranjeplein toch even een officieel straatnaambordje Foto: Archief

Wijkbewoners presenteren plannen toekomst Oranjeplein

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - De werkgroep Oranjeplein heeft met vertegenwoordigers van het Ginneken, Zandberg-Oost- en West en gemeente ambtenaren een plan bedacht om het Oranjeplein aan te pakken. Volgende week worden die plannen gepresenteerd.

Al jarenlang vragen werkgroep en ook de bewoners om het plein, volgens hen een verbindend element, verkeersveiliger te maken en mooier in te richten. De werkgroep heeft na lang overleg het plan rond.

Verbetering
Zo wordt in de plannen onder andere de ruimtelijke kwaliteit aangepakt en moet er meer ruimte voor groen, verlichting of kunst ontstaan. Ook wil de werkgroep dat er werk van de verkeersafwikkeling- en veiligheid wordt gemaakt.

Officieel niet op de kaart
Wie op een moderne kaart of Google Maps zoekt naar het Oranjeplein komt nogal bedrogen uit. Er is geen Oranjeplein in Breda (meer). Met het Oranjeplein wordt de splitsing van de Ginnekenstraat en de Prins Hendrikstraat bedoeld. In de Bredase volksmond is, na een aantal naamswijzigingen van straten, het Oranjeplein toch blijven hangen.

Volgende week dinsdag 6 november komen de bewoners samen in zaal Vianden waar de plannen gepresenteerd worden en waar ook ruimte is voor belangstellenden om hun mening te geven.